Cursuri de chitara – Lectia 4

Posted: ianuarie 29, 2010 in Music

Cursuri de chitara – Lectia 4

 

 

Deci continuam cu inca 3 acorduri, dupa acordare, 6 acorduri si 2 melodii. Dupa aceste acorduri o sa mai postez si alte melodii si poate si alte acorduri… deci sa incepem!

 

Acordul E Major:

Acordul E (mi) major e foarte asemanator cu acordul E minor. Daca observati, are aceasi pozitionare, doar ca adaugam degetul 1 pe fretul 1, coarda 3. Asa ca o sa folosim degetul 1 fretul 1 coarda 3, degetul 2 fretul 2 coarda 5 si degetul 3 fretul 2 coarda 4.

 

 

Acordul A Major:

Acesta e un acord mai greu, deoarece va trebui sa va cam inghesuiti pe fretul 2. Se foloseste degetul 1 pe fretul 2 coarda 4, degetul 2 fretul 2 coarda 3 si degetul 3 fretul 2 coarda 2.

 

 

Acordul F Major:

Si uite ca am ajuns la acordul F. Este cel mai dificil acord pentru incepatori, deoarece trebuie sa folosim un singur deget pentru 2 corzi. Asa cum vedeti si in imagine, degetul 1 il veti folosi pentru a apasa 2 corzi (1 si 2) pe fretul 1, degetul 2 fretul 2 coarda 3 si degetul 3 fretul 3 coarda 4.

 

 

Si atat pentru azi. O sa caut melodii in care se folosesc aceste acorduri si daca voi gasi, o sa postez. Sper ca va veti descurca mai departe si ca nu va e greu. Si dati-mi idei! Ce melodii v-ar placea sa cantati? Nu ezitati sa-mi cereti, eu voi cauta melodiile si o sa le postez, daca sunt mai usoare si au acorduri deja invatate. Deci? Ia, hai sa vad! Ce imi cereti? 🙂

 

 

 

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s