Umbră

Posted: octombrie 26, 2010 in Books

Umbră

 

 

 

    Azi iar o recomandare. E vorba de Umbră, de John Saul. Probabil ați auzit de el, e unul dintre cei mai buni autori ai genului horror. V-o recomand cu cea mai mare plăcere. Are 378 de pagini, scris mărunt, dar are mult dialog, deci nu e chiar genul de carte de care să te plictisești. Și nici nu ar avea cum să fie genul de carte de care să te plictisești, din moment ce îți dă fiori și te face s-o citești cu sufletul la gură. John Saul este unul din cei mai buni autori pe care i-am citit vreodată.

    În cea mai fascinantă creație a sa, John Saul propune cititorilor o dilemă: oare înzestrarea intelectuală ieșită din comun constituie un avantaj sau un handicap? Numai un thriller psihologic, scris cu nerv deosebit, putea trata o asemenea problemă în toată complexitatea ei. Mai ales că, din umbră, cineva folosește aceste calități pentru scopuri din cele mai obscure.

    Voi scrie o mică parte din opera lui John Saul aici, sperând că vă voi face curioși:

     Pe coasta Pacificului, într-un castel izolat, funcționează o școală pentru copii speciali – copii dăruiți sau blestemați cu extraordinale capacități intelectuale. Curînd, aceștia intră în contact cu o minte mai strălucită decît a lor și infinit malefică. Din această minte, se naște un plan ingenios și întunecat. Un experiment infernal, menit să stabilească limitele creierului uman.

    Adam Aldrich, un puști remarcabil dotat în domeniul informaticii, trăiește într-o realitate inexistentă. Cufundat tot mai mult în fantastica lume a computerului, nu-și închipuie că ceea ce crează el ar putea deveni realitate teribilă. Moartea lui va fi considerată „accidentul tragic de la miezul nopții”.

    Amy Carlson, o fetiță serioasă și timidă, este fascinată de încrederea în oameni. Răspunsul la întrebarea privind soarta ei trebuie să aleagă între CRIMĂ și SINUCIDERE.

    John MacCallum, inteligent și singuratic, va intui infernul existenței copiilor de aici și va descoperi adevărul despre experimentul la care sînt supuși. Dar își dă seama și că nu-l va crede nimeni dacă va vorbi. Nu se poate opune geniului malefic ce reduce viața la puterea terifiantă a unei mințibolnave… Nu se poate opune unei inteligențe infernale, ce exercită o atracție magnetică spre negurile întunericului… 

Reclame
Comentarii
 1. Secretile Mariei spune:

  ai terminato??:>

 2. sk8erchick spune:

  Mai am un pic, că trebe să citesc și aia cu AC/DC. :))

 3. dnlac spune:

  aham.. nice 😀
  si.. cine ti-a dat cartea ca sa o citesti? :-” :))

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s