Skins – brand new series

Posted: februarie 10, 2011 in Movies, People, Stuff

Skins – brand new series

 

 

 

    Trebuia să fac articolul ăsta de multă vreme, dar nu am știut cum, pentru că sunt atâtea lucruri de spus și totuși nu ar trebui să știți chiar tot. E vorba de Skins, serialul meu preferat de multă vreme încoace, un serial britanic groaznic de bun, cu actori tineri și talentați, o dramă totală. De ce vi-l recomand? Vi-l recomand pentru că… e povestea lor, e povestea mea, e povestea voastră. Fiecare are ceva în comun cu ei. Iar dacă nu, viața fiecăruia dintre noi se poate asemăna în orice moment cât de puțin cu a lor. E vorba de niște adolescenți britanici nebuni, care fac o grămadă de căcaturi.

    Serialul e fucking genial, l-am studiat aici bucățică cu bucățică.

    Droguri, alcool, party-uri, crime, morți, iubiri, depresii, sânge, lacrimi, dramă. E cum spunea un prieten… „cineva a adunat toate lucrurile oribile pe care le poți păți, toate dramele vieții, și le-a introdus într-un serial.”

    Personajele se schimbă o dată la două sezoane. În primele două, personajele sunt Tony, Michelle, Sid, Cassie, Jal, Chris, Maxxie, Anwar și Effy, care e sora mai mică a lui Tony.

    Tony

     E tipul de băiat cool într-un grup, e porc, e idiot, dar Michelle îl iubește, deși lui nu-i prea pasă. Dă cu piciorul în relația lor de prea multe ori și își dă seama cât a greșit de-abia când e prea târziu. Nu prea știe să își aprecieze prietenii, iar aceștia îl evită la un moment dat, iar el nu suportă asta, fiindcă e obișnuit să fie mereu în centrul atenției. Face de multe ori lucruri fără să gândească, iar apoi regretă.

 

 

Cassie

     Nebună, lunatică, retrasă. Are probleme, a fost internată întro clinică și rar mănâncă. Stă tot timpul în umbra lui Michelle și nu prea iasă la suprafață. Se îndrăgostește de Sid imediat ce îl cunoaște, dar suferă oribil din cauza lui și încearcă să se sinucidă. Are o mamă nebună și un tată pictor, care face o groază de tablouri cu maică-sa goală. Și fac sex tot timpul. În timp ce Cassie se ocupă de frățiorul ei mai mic.

 

Jal

     Iubește muzica. Cântă la clarinet. Taică-su e celebrul Ronnie Fazer. Are doi frați ce încearcă să cânte hip hop, da nu le prea iese nimic. E dură. E sexy. Stă și ea în umbra lui Michelle, care e cea mai bună prietenă a ei. Maică-sa a plecat de acasă și i-a părăsit acum mulți ani, iar ea nu o poate suferi pe noua prietenă a lui taică-su, pe care vrea să o lanseze în muzică, și face orice ca să scape cât mai repede de ea.

 

 

Chris

     Ia prea multe pastile, e nebun, drogangiu și o iubește pe Angie, profesoara lui. Ajunge să fie cu ea și treaba între ei devine destul de serioasă. Până într-un moment. Dar nimeni nu știe de fapt ce e înăuntrul lui. Fratele lui a murit când el era mai mic, apoi tatăl lui s-a căsătorit cu altă femeie, iar apoi mam lui a plecat prin surpriză și l-a lăsat singur. După ce e gata party-ul, totul devine grav…

 

Sid

     E virgin și încearcă foarte tare să scape de chestia asta. Tony încearcă să îl ajute, dar nu merge nimic. Și o întâlnește pe Cassie. Nu știe să aprecieze dragostea ei pentru el, iar apoi regretă și suferă. Mereu merge la Tony când are vreo problemă. O iubește în secret pe Michelle, prietena lui Tony. Lucrurile încep să meargă prost pentru el când maică-sa pleacă de acasă și el trebuie să se învețe să se înțeleagă cu taică-su. Iar apoi moare taică-su și maică-sa se întoarce.

 

 

Maxxie

     Maxxie e gay și arată extraordinar de bine și evident că trebuie să îl placă o tipă. Fata e destul de obsedata de el, îl urmărește, îi face poze pe ascuns, are un panou plin de poze cu el și chiar a intrat în camera lui într-o noapte și a adormit sub pat, fără ca el să știe. Iar el o face să sufere. Cel mai bun prieten al lui  e Anwar.

  

Anwar

     El e Anwar și e  musulman sau ceva de genu. E la fel de disperat să i-o tragă cuiva. Ai lui îl consideră încă un copil mic și lui îi este rușine cu părinții pe care îi are. El și Maxxie sunt cei mai buni prieteni. Până la urmă sfârșește prin a rămâne cu Sketch, tipa ce-l urmărea pe Maxxie.

 

 

 

Michelle

     E sexy, e deșteaptă, e genul de fată pe care și-o dorește orice tip pe lângă el. Îl iubește pe Tony, dar el îi rănește sentimentele de foarte multe ori. Prietena ei cea mai bună e Jal. Nu îl suportă deloc pe iubitul mamei sale și încearcă să scape de el.

 

 

     Începând cu sezonul 3, personajele se schimbă și întreg scenariul se fixează asupra lui Effy, care devine personaj principal în serial. De asemenea, ea e singura care rămâne în serial în toate cele 4 sezoane. Noile personaje sunt, pe lângă Effy, Pandora, Thomas, Freddie, Cook, JJ, Katie, Emily și Naomi. 

Effy

     E sora mai mică a lui Tony. La începutul școlii, Freddie, Cook și JJ încercau să o cucerească, ceea ce i-a îndepărtat puțin unul de altul. Cook a câștigat-o într-un final, deoarece a făcut cele mai tâmpite lucruri și asta a cucerit-o. Dar a sfâșit prin a fi cu Freddie. Cade într-o depresie gravă pe la sfârșitul sezonului 4 și începe să se sinucidă, dar se trezește în spital.

 

Pandora

     Panda apare în serial de prin sezonul 2, ca elevă nouă la școala unde învăța Effy. Pandora fiind fata cumințică, care nu are treabă nici cu băieții, nici cu drogurile sau alcoolul (mama ei este foarte strictă), o privește pe Eff ca pe un idol. Ele două devin cele mai bune prietene, iar Effy o influențează pe Panda, aceasta ajungând să meargă la party-uri, să bea și să se drogheze. E păcat că din tipa inocentă se va transforma brusc în noua Pandora, care nu prea seamănă cu cea veche.

 

 

Thomas

     Apare în episodul 3 al sezonului 3. Din câte îmi amintesc, vine în Marea Britanie ca să facă niște bănuți, pentru că mama și frații lui nu o duc foarte bine. Aici le cunoaște pe Effy și Pandora. Pandora nu se simțea tocmai bine și Thomas a dus-o la Effy acasă. Și așa a început tot. S-a dovedit a fii un prieten foarte bun, sincer, drept, amuzant, genul de persoană pe care o vrei alături. El și cu Panda au fost împreună destul de multă vreme, dar au avut unele probleme și amândoi au avut de suferit.

 

 

Cook

      Cook e un fel de cocălar englez nebun. E bădăran, e prost, e idiot, dar toate fetele sunt în jurul lui și e rar ca o fată să nu-i prea acorde atenție. De-aia s-a îndrăgostit de Effy. Nu i-a păsat că prietenii lui cei mai buni o plac, ci a făcut orice lucru, cât de nebunesc, să fie cu ea. E nerușinat și nu îi pasă dacă lumea îl consideră nebun. A ajuns în spital, la pușcărie și în tot felul de locuri idioate.

 

 

Freddie

     OK, he’s soooo fuckin’ cute. E genul de skater rebel, dar nu e nici prea exagerat, nici prea liniștit. O place pe Effy din prima clipă cum o vede și își pune în gând să fie cu ea, dar se năruie tot când vede cum Effy și-o trage cu cel mai bun prieten, chiar sub ochii lui. Se ceartă cu Cook, se împacă, se ceartă, se împacă. Apoi Effy intră în depresie, îl cunoaște pe doctorul John Foster, iar totul se dărâmă tragic.

 

JJ

     Are niște probleme mintale, care îl împiedică să fie la fel ca ceilalți. E fricos, prea fricos, exagerat de cuminte, e ca un copil mic mai mare. E un magician foarte bun, dar nu reușește niciodată să impresioneze vreo fată cu asta. Nu prea bea, nu prea se droghează și nici nu prea merge la party-uri, pentru că e prea sensibil. Dar, în schimb, îi place să facă magii cu cărțile, să facă să curgă apă din urechile oamenilor, să facă lucruri să apară și să dispară prin magie și să cânte la ukulele.

 

 

Katie

     După aparențe, are o viață perfectă, părinți perfecți, frați perfecți, iubit perfect. Dar dacă stai să te uiți dincolo de ce se vede la prima vedere, nimic nu e așa. Viața ei nu e atât de perfectă cum pare. Urăște faptul că sora ei geamănă e gay și nu vrea să accepte asta, spunându-i că e doar confuză și speriată. Poate fi foarte rea și nesuferită uneori, mai ales cu sora ei. Ea mereu e înaintea lui Emily, iar Emily rămâne în urma surorii sale perfecte.

 

Emily

     Emily e sora geamănă a lui Katie Fitch. Timidă, mereu altfel, se îndrăgostește de Naomi, dar e confuză și nu vrea să accepte la început faptul că e gay. Până la început se obișnuiește cu ideea, dar o ține secret.

 

 

 

 

Naomi

     Nu știu de ce și-ar numi niște oameni copilul Naomi Campbell, dar probabil părinții ei au avut un motiv destul de întemeiat. Ceilalți râd de multe ori de numele ei. E irascibilă, știe ce vrea, e genul de persoană cu care nu vrei să te pui, dar are și o latură foarte sensibilă.

 

     Iar acuma încep sezoanele 5 și 6, pe care le aștept de aprozimativ un an. Au apărut deja primele 2 episoade, dar sincer, sunt cam dezamăgită de ele. Personajele noi nu arată nici pe departe la fel de bine ca celelalte și nici nu joacă atât de bine.

    Noile personaje sunt: Franky (adoptată de doi gay, crescută numai între bărbați, nu foarte feminină), Alo (disperat după sex și fan al filmelor porno), Rich (un metalhead nebun), Mini (tipa pe care și-o dorește orice băiat), Liv (cea mai bună prietenă a lui Mini), Grace (o balerină ce știe foarte bine să joace teatru), Nick (prietenul lui Mini) și Matty (încă nu am ajuns să îmi dau seama ce fel de rol joacă el). Sper să devină din ce în ce mai bine pe parcurs. Sper ca sezonul 6 sa nu fie ultimul.

 

Reclame
Comentarii
 1. Lara spune:

  he he genial 😀 love it
  e chiar mega adevarat ca toti ne regasim la un moment dat in situatii ca cele din skins 😀
  >:D<

 2. sk8erchick spune:

  I know, e cel mai bun serial pe care l-am vazut vreodata.

 3. Butterfly.... spune:

  Chiar ….”genial”..:x..>:d<

 4. sk8erchick spune:

  Ar trebui să îl downloadezi și să te uiți la tot. Merită.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s